Lås för vindkraftverk klass 5

Lås för att säkra vindkraftverk

Stölder av kopparkabel i vindkraftverk ökar. Gärningsmännen bryter sig in och stjäl kabel för stora belopp. Det är ett omfattande arbete att byta ut kablarna och reparera de skador som blir efter inbrottet. Den största kostnaden är driftstoppet då vindkraftverket står stilla under polisutredningen och reparationstiden.

Mycket VIKTIGT att tänka på för vindkraftsägare.
Om någon skadar sig i vindkraftsverket eller ramlar ner och slår ihjäl sig från vindkraftsverket, så är vindkraftsägaren skadeståndsskyldig.

Wiking Lock stoppar tjuvarna redan vid dörren. Det finns även vibrationslarm som går att koppla till Wiking Lock. Vid skadegörelse och försök till inbrott ringer larmet upp ägaren, vaktbolag eller polisen vilket gör att någon snabbt kan vara på plats.

Tester och certifiering

Maskinlåset är testat och godkänt i högsta möjliga maskinlåsklass. Det tillverkas i specialmetall och stålet härdas, galvas och lackas för att bli starkt och segt. Låsen är utrustade med Assa Abloys bästa cylinderlås. Wiking Lock har klarat samtliga tester som krävs för att få marknadsföras och säljas globalt. Maskinlåset är testat i högsta möjliga klass, 5: SSF Norm 1072 och en SS-EN 1670-2007 Grad 3.

Kombinationer

Låset kombineras oftast med en 2 - 3 meter lång grov kätting med specialöglor. Både låset och kättingen har genomgått och klarat testen i klass 5 hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Tillbehör

Det finns även olika tillbehör som gör att låset får många användningsområden. Tillbehören är kättingar, byglar och specialöglor i olika utföranden och de håller samma höga säkerhetsklass som låsen. Man kan på så sätt låsa skogsmaskiner i skogen vilket underlättar arbetet och minskar transporter. Den stöldsäkra kättingen gör att man även kan låsa fast maskindelar. Med byglarna kan exempelvis midjestyrda fordon och trailers låsas.

Larmlösningar

Det finns flera olika vibrationslarm med GPS positionering för spårning, som går att koppla till Wiking Lock. Ett enklare larm för exempelvis fyrhjulingar och ett mer avancerat för tyngre fordon, vilket även har GPS-spårning och DNA-märkning. Larmen är batteristyrda och laddningsbara och går att ställa in tidsmässigt. Larmen kopplas till mobilen och om någon försöker förstöra eller stjäla maskinen eller båtmotorn ringer larmet upp mobilen. Om larmet är kopplat till en kamera kan man även se vad som händer (för kameraövervakning krävs tillstånd). Wiking Locks produkter rekommenderas av ledande försäkringsbolag, vilka ger mer information om fördelaktiga premier med mera, när låsen används.

Patent

Wiking Lock maskinlås är två patenterade lösningar som är testade och klassade. Låset är testat i högsta möjliga klass hos SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut. Testen har utförts enligt SSF Normen 1072 klass 5 och SS-EN 1670:2007 Grad 3.

Övrigt

Produkten är unik i sitt slag och håller högsta säkerhetsnivån (SSF NORM 1072 Klass 5). Wiking Lock har 5 års produktgaranti och har även ett utbytessystem för att ersätta komponenter som utsatts för åverkan