Lås skopa klass 5

Lås för skopor

Wiking Lock maskin- och fordonslås tillsammans med den långa infästningsdelen låser enkelt och smidigt skopan. Skoplåset kombineras med en 2 – 3 meter lång grov kätting med specialöglor vilken kan användas till att förankra skopan vid fordonet.

Tester och certifiering

Skoplåset är testat och godkänt i högsta möjliga maskinlåsklass. Det tillverkas i specialmetall och stålet härdas, galvas och lackas för att bli starkt och segt. Låsen är utrustade med Assa Abloys bästa cylinderlås. Wiking Lock har klarat samtliga tester som krävs för att få marknadsföras och säljas globalt. Maskinlåset är testat i högsta möjliga klass, 5: SSF Norm 1072 och en SS-EN 1670-2007 Grad 3.

Kombinationer

Låset kombineras oftast med en 2 - 3 meter lång grov kätting med specialöglor. Både låset och kättingen har genomgått och klarat testen i klass 5 hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Tillbehör

Det finns även olika tillbehör som gör att låset får många användningsområden. Tillbehören är kättingar, byglar och specialöglor i olika utföranden och de håller samma höga säkerhetsklass som låsen. Man kan på så sätt låsa skogsmaskiner i skogen vilket underlättar arbetet och minskar transporter. Den stöldsäkra kättingen gör att man även kan låsa fast maskindelar. Med byglarna kan exempelvis midjestyrda fordon och trailers låsas.

Larmlösningar

Det finns flera olika vibrationslarm med GPS positionering för spårning, som går att koppla till Wiking Lock. Ett enklare larm för exempelvis fyrhjulingar och ett mer avancerat för tyngre fordon, vilket även har GPS-spårning och DNA-märkning. Larmen är batteristyrda och laddningsbara och går att ställa in tidsmässigt. Larmen kopplas till mobilen och om någon försöker förstöra eller stjäla maskinen eller båtmotorn ringer larmet upp mobilen. Om larmet är kopplat till en kamera kan man även se vad som händer (för kameraövervakning krävs tillstånd). Wiking Locks produkter rekommenderas av ledande försäkringsbolag, vilka ger mer information om fördelaktiga premier med mera, när låsen används.

Patent

Wiking Lock maskinlås är två patenterade lösningar som är testade och klassade. Låset är testat i högsta möjliga klass hos SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut. Testen har utförts enligt SSF Normen 1072 klass 5 och SS-EN 1670:2007 Grad 3.

Övrigt

Produkten är unik i sitt slag och håller högsta säkerhetsnivån (SSF NORM 1072 Klass 5). Wiking Lock har 5 års produktgaranti och har även ett utbytessystem för att ersätta komponenter som utsatts för åverkan