Om Wiking Lock AB

Wiking Lock AB tillverkar och säljer inbrottssäkra lås i härdat stål och rostfritt, till maskiner och fordon, motorer, vindkraftverk, containrar med mera. Wiking Locks produkter är svensktillverkade och tillverkas av svenskt stål. Wiking Lock har låscylinder från Assa Abloy. Det finns även låstillbehör som ger låsen flera användningsområden och en möjlighet att förändra dem vid behov.

Wiking Lock AB grundades år 2008 av Lennart Jaensson i Kalmar.  Han har även utvecklat produkterna Wire Lock och Wiking Lock, patenterade och varumärkesskyddade, samt flera tillbehör som gör att låsen får flera användningsområden. Produkterna är unika i sitt slag och håller högsta säkerhetsnivån, SSF NORM 1072 Klass 5. Wiking Lock ger 5 års produktgaranti och har även ett utbytessystem för att ersätta komponenter som utsatts för åverkan.

Samarbetspartners för era maskiners säkerhet är Assa Abloy, Rapid, SRT, Eurosafe, RedKnow, BEMA och Bindab.

Bakgrund
Lennart Jaensson har utvecklat innovativa lösningar i hela sitt verksamma liv. Första låsanordningen som han utvecklade var ett lås till vajerräcken, Wire Lock, som monterades för första gången i Gdansk, i Polen, i början av 90-talet. Det tillverkades och tillverkas fortfarande i Sverige.
Låsanordningen för vajerräcken underlättar bland annat för räddningstjänsten på en olycksplats, genom att de snabbt kan öppna och stänga vajerräcket. Det kan rädda liv samtidigt som räddningstjänsten snabbare kan vara på plats och även kunna hantera olyckor oavsett på vilken sida räcket som en olycka har inträffat.
Låset tillverkas i rostfritt och härdat stål. Det står emot 22 ton och passar samtliga fabrikat av vajerräcken världen över. Eftersom låset är rostfritt går det även att använda i saltvatten, exempelvis till flytbryggor.
Låsanordningar finns monterade på vajerräcken på Räddningsverkets övningsbana i Revinge samt i Kalmar.

För sju år sedan såg Lennart Jaensson att stölderna på bland annat tyngre fordon, båtmotorer och fyrhjulingar ökade i Sverige. Han tog kontakt med försäkringsbolag och fick reda på att de flesta använde sig av hänglås, vilka inte gör det särskilt svårt för tjuvarna.
Lennart Jaensson utvecklade då ett maskin- och fordonslås, Wiking Lock. Låset tog fem år att utveckla för att bli inbrottssäkra. De tillverkas i härdat stål och stålet härdas, galvas och lackas för att bli starkt och segt. Låset är utrustat med Assa Abloys bästa cylinderlås.

Wiking Lock,som är det mest svårforserade låssystemet, är testat av och godkänt i högsta möjliga maskinlåsklass hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut .

Maskinlåsnorm är framtagen speciellt för vårt stora lås , SSF NORM 1072 KLASS 5, SS-EN 1670:2007.Grade 3, SSF Stölskyddsföreningen.

Han utvecklade även tillbehör med samma höga säkerhetsklass, vilka gör att låset får många användningsområden. Med hjälp av dem kan man låsa, förankra och förhindra stöld av midjestyrda fordon, tunga fordon med redskap och tillbehör, båtmotorer, fyrhjulingar, helikoptrar med mera. Man kan även förhindra stöld i exempelvis containrar, vindkraftverk och maskinhallar.
Med Wiking Lock kan man även låsa skogsmaskiner i skogen vilket underlättar arbetet. Den stöldsäkra klass 5 kättingen gör att man även kan låsa fast maskindelar.

Låsen går att komplettera med vibrationslarm med GPS-spårning och DNA-märkning. Även kamera kan kopplas, vilket kräver tillstånd.
Larmet kopplas till mobilen och om någon försöker förstöra eller stjäla maskinen eller båtmotorn ringer larmet upp ägaren, vaktbolag eller polisen.
Wiking Locks produkter rekommenderas av ledande försäkringsbolag, vilka ger mer information om vilka villkor som gäller när du använder Wiking Locks produkter till dina maskiner.

Wiking Lock maskin och fordonslås är en enkel och säker lösning på ett stort problem.
Wire Lock vajerräckeslås underlättar räddningstjänstens arbete och kan rädda liv.

Se våra säkerhetslås för mindre släp